De Kliniek arrow Informatie
Nieuws
Hoofdmenu
Vertel een vriend
Vertel anderen over ons!
Informatie
Sterilisatie en castratie
Als u geen nestje wilt met uw dier is het aan te raden uw dier te castreren of steriliseren. Om een goede afweging te kunnen maken, kunt u hier meer te weten komen over dit onderwerp.


Wormen
Honden en katten kunnen last hebben van wormen. Deze leven in het lichaam van de hond en nemen daar voedingsstoffen op die de hond zelf nodig heeft of verstoren lichaamsfuncties. Ze zijn daardoor schadelijk voor de gezondheid van de hond. Bovendien zijn ze bemettelijk voor mensen.Vlooien
Er zijn vele soorten vlooien, maar de vlo die we in Nederland het vaakst aantreffen op de kat en hond is de kattenvlo (Ctenocephalides felis). Tegenwoordig beschikken we over goedwerkende en veilige middelen waarmee vlooien op het dier en in huis effectief bestreden kunnen worden.


Teken
Teken zijn ellendige vieze parasieten die ook nog een verschillende ziektes kunnen overdragen. Zijn er veel teken in uw omgeving? Dan kunt u het beste uw dier preventief beschermen. Heeft hij toch een teek? Verwijdert u hem dan binnen 24 uur. Belangrijk is dat het verwijderen wel op de juiste manier gebeurt.


Huidschimmel
Infecties met huidschimmels zien we regelmatig bij de kat en af en toe bij de hond.
De klachten varieren sterk, de een wordt helemaal kaal, de ander heeft slechts
enkele korstjes. Het is ook mogelijk dat de mens door zijn huisdier besmet wordt.Gebitsverzorging
Bij veel honden en katten vormt zich in de loop van hun leven tandsteen. Daardoor krijgen ze een bijzondere nare lucht uit de bek. Erger is dat tandsteen gepaard gaat met tandvlees ontsteking, waardoor de bevestiging in de kaak aangetast wordt en tanden en kiezen los kunnen gaan zitten.Uw dier moet worden geopereerd.
Operatieve ingrepen hebben een zeker risico. Een goede controle vooraf, het gebruik van moderne middelen voor het verdoven en een goede bewaking tijdens en na de operatie, kunnen dit risico zo tot het minimum beperken.
U als eigenaar speelt een grote rol bij de voor- en nazorg.

Overgewicht bij uw huisdier
Tot 50% van de huisdieren vertoont tekenen van overgewicht of zwaarlijvigheid. Zelfs met 20% overgewicht loop uw huisdier al een verhoogd risico op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsaandoeningen, zoals suikerziekte, gewrichtsproblemen (artritis) of hartziekte.
Chip je huisdier
Het is verstandig je huisdier te chippen. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw huisdier weer bij u teruggebracht kan worden als het eens ontsnapt! Bij honden is het zelfs wettelijk verplicht.

Vakantie
Of uw dier nu mee gaat op vakantie of thuis blijft. Een goede voorbereiding is het halve werk. Download hier een paar handige documenten.
 
© 2012 Care4animals.com