Naast de reguliere medische zorg kan Care4Animals uw huisdier ook alternatieve zorg bieden. Elk dier is uniek en het gaat erom dat het dier de beste behandeling krijgt. Dat hoeft niet altijd een doos pillen of injectie te zijn. Bij homeopathische middelen bijvoorbeeld, hoewel wetenschappelijk nooit aangetoond, zijn bij huisdieren opvallende resultaten bereikt.

Seniorenbegeleiding

Oudere dieren kunnen last krijgen van allerlei lichamelijke kwaaltjes. Dit betekent voor de baas dat die daar rekening mee moet houden bij de dagelijkse verzorging. De meest voorkomende problemen van de ouderdom zijn artrose, stramme gewrichten en afwijkingen aan de ogen. Ook suikerziekte, nier- en hartproblemen kunnen zich gaan voordoen.

Een probleem waar de dierenarts altijd attent op is, zijn de gebitsproblemen en dan met name het tandvlees dat bij oudere honden door tandplaque eerder kan ontsteken. Bij dieren van het mannelijk geslacht kunnen problemen met de prostaat optreden. Bij dieren van het vrouwelijk geslacht problemen met de baarmoeder.

In overleg met Care4Animals kan al voordat echte ouderdomsproblemen optreden een plan worden opgesteld voor een regelmatige controle van het ouder wordende dier. Dit houdt in, vaker dan jaarlijks een klinische controle en urineonderzoek. Door ouderdomskwaaltjes in een vroeg stadium te onderkennen zijn ze meestal beter te behandelen en is de prognose voor het dier beter.

foto