Het Huisdieren Zorgplan is een gezondheidsprogramma dat het mogelijk maakt de kosten van preventieve zorg voor uw huisdier over een heel jaar te spreiden. U betaalt maandelijks een vast bedrag via een automatische incasso. Daarvoor ontvangt uw huisdier onder andere vaccinaties, anti-parasitaire middelen, gezondheidschecks en deskundig advies.

Preconsult

De aanschaf van een dier, doorgaans een behoorlijk bedrag, vergt toch aandacht. Care4Animals biedt u de mogelijkheid om voordat u het dier dat gaat worden aangeschaft, met de dierenarts te praten over eventuele erfelijke aandoeningen die veel voorkomen bij het huisdier van uw keus. De huisvesting en verzorging. Of het huisdier inderdaad past in de thuissituatie. Wat zijn de gemiddelde verzorgingskosten en kosten voor het onderbrengen tijdens vakantie. Een moment van bezinning en inwinnen van informatie.

Gratis Puppy- / Kittenplan

De hond en kat maken een belangrijk deel uit van het gezin. Voor het dier wordt aangeschaft wordt er vaak al nagedacht over het ras en een leuke naam. Echter, als de pup of het kitten eenmaal is aangeschaft, dan begint het pas echt. Er moeten allerlei keuzes worden gemaakt, o.a. over voersoorten, ontvlooi- en ontwormmiddelen, entingen, et cetera.  

Er komt dus heel wat op u af de eerste periode. In de kliniek wordt daarom extra aandacht besteed aan pups en kittens. Als u uw pup of kitten bij Care4Animals laat vaccineren, krijgt u het speciale puppy/kittenconsult. Dit houdt in dat u, tot uw dier 6 maanden oud is, elke maand gratis op controle mag komen.

Het consult houdt het volgende in:

  • We controleren de groei, oren, ogen, het gebit en de huid.
  • Wij vinden het belangrijk dat het dier bij ons op de praktijk op zijn gemak is. Samen met u oefenen we daarom om in de oren of in het bekje te kijken. Ook leren we de pup om op zijn zijde op de behandeltafel te liggen. Als dat lukt, mag dat beloond worden. Zo leert de pup of het kitten dat het leuk is om op de behandeltafel te staan.
  • Het bespreken van onderwerpen als bijvoorbeeld enten, ontwormen, ontvlooien en castratie en sterilisatie. Ook beantwoorden wij al uw vragen.

Het consult is er om problemen in een vroeg stadium te ontdekken. Dit maakt de gezondheidsproblemen vaak beter te behandelen en te controleren. Verder is het bij grote hondenrassen van belang dat de honden niet te snel groeien. Door middel van o.a. voedingsadviezen kunnen we de groei van uw pup dan goed begeleiden.

Wanneer u voor het eerst bij de dierenarts komt met uw puppy of kitten, ontvangt u een leuk pakket. Hierin vindt u een proefzak voer, een speeltje, veel handige informatiefolders en praktische informatie over Care4Animals zoals openingstijden en telefoonnummers.

foto