Spoedpolikliniek

Care4Animals is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor spoedgevallen, opname op de verpleegafdeling of intensive care.

Narcose bij windhonden

Met name honden van het type windhond, zijn gevoelig voor narcose. De windhond is gevoelig voor stress, hebben minder lichaamsvet en dikker bloed. Bepaalde medicijnen worden bij een windhond anders omgezet dan bij honden van een andere ras of kruising. Om die reden wordt bij een hond voordat deze een narcose krijgt, eerst een bloedonderzoek uitgevoerd om de hematocrietwaarde. De hond krijgt een infuus en wordt aangelegd aan de bewakingsapparatuur. Er wordt gebruik gemaakt van een warmhoud matje voortdurend wordt de temperatuur en bloedruk gecontroleerd. Care4Animals maakt gebruik van gasnarcose die goed wordt verdragen door windhonden. In verband met de enorme stress van een windhond bij het ontwaken uit een narcose kunnen speciale afspraken worden gemaakt met de baas voor bezoek aan de verpleegafdeling of intensive care.

Narcose bij kwetsbare dieren

Care4Animals heeft veel ervaring met het onder narcose brengen van de meer kwetsbare dieren. Met name reptielen, knaagdieren en vogels behoeven een speciale aanpak. Gas anesthesie is veelal geschikt voor deze dieren. Vanzelfsprekend worden deze dieren ook omringd met alle zorg zoals een warmhoud matje, warmte lamp, bloedglucose spiegel en pijnstilling.

Pup en kitten behandeling

Kort na de bevalling wordt het nest gecontroleerd en het moederdier onderzocht. Het nest en de moeder blijft onder controle tot de jongen het nest verlaten en naar hun nieuwe  eigenaar vertrekken. Ook een pup of kitten dat is aangeschaft wordt nauwgezet onderzocht. Het behandelplan bestaat uit een vaccinatie en wormenkuur.

Wond behandeling (lasertherapie en plastische chirurgie)

Opgelopen wonden worden verzorgd en zo nodig gehecht. Daarnaast wordt een wond nabehandeld met lasertherapie. Door deze behandeling worden weefselcellen gestimuleerd en kunnen daardoor versnelt genezen. De lasertherapie zelf is pijnloos, zonder bijwerkingen. Het dier hoeft normaal gesproken niet onder narcose te worden gebracht. Bij de dierenarts wordt plastische chirurgie toegepast voor het herstellen van huidfuncties van een dier, zodat het dier weer normaal kan functioneren met een acceptabel resultaat.

Gedragsafwijkingen

De dierenarts kan allereerst al veel te weten komen door enkel en alleen naar uw huisdier te kijken. Het gedrag van een huisdier kan al een indruk geven over de algemene gezondheid (alert, sloom, dwangmatig, dementie gerelateerd, agressie of angst). Een onderzoek naar het ongewenste gedrag is complex, intensief en vraag de volledige inzet van de baas. Voor elk dier wordt een behandelplan op maat gemaakt.